Kurs grindbygge

25junHela dagen01julKurs grindbygge- Bäckedals folkhögskola

Evenemangsdetaljer

På denna kurs får du lära dig grindbyggteknik, ett uråldrigt norskt byggsätt för ekonomibyggnader. Vackert, hållbart, flexibelt! Det är sannolikt att grindbyggtekniken har utvecklats över flera tusen år och har samband med järn- och bronsålderns långhus. Tekniken har varit den dominerande byggtekniken till logar, uthus, båthus m.m. i områden med lite skog, där det var viktigt att bygga materialsnålt.
Under kursen får du lära dig grunderna i denna byggteknik, då vi bygger stommen till en utesmedja, 6x4m, som ska uppföras i Sotdalen på Bäckedals folkhögskola. Du får även möjlighet att göra en egen modell av konstruktionen som är till hjälp när du vill bygga hemma.
Ett grindbygge görs med enkla verktyg; såg och stämjärn är de viktigaste verktygen, samt yxa och kniv för att tälja de dymlingar som håller delarna samman. Inga förkunskaper krävs. Instruktör Mette Handler är slöjdare och jägmästare och har bott många år i Norge. Läs mer om henne i tidskriften Hemslöjden 2/14 och på http://www.mettehandler.se/.

Antal platser 12 st
Kurstid: 2018-06-25 – 2018-07-01 Måndag-söndag
Avgift (material och lunch): 1270:-
Kost o logi: 2755:-

Mer

Tid

25 juni, 2018 - 1 juli, 2018 (Hela dagen)(GMT+00:00)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss