Linoljefärger för restaurering grundkurs

24mar10:0017:00Linoljefärger för restaurering grundkursNääs

Evenemangsdetaljer

För yrkesverksamma eller för er som vill veta mer om linoljefärgens historik och egenskaper. Var beredd på en djuplodande föreläsning som tar oss med till medeltida färgverkstäder och färgarkeologins kemi som avslöjar hur och varför linoljefärgen förändrats över tid. Praktiska övningar med historiska färgmaterial varvas med föredrag om forskning, skadeutredningar, färgarkeologiska utredningar och restaureringar.

Föreläsning: Linoljefärg från 1100-tal till 2000-tal tar upp linoljefärgens komponenter, egenskaper och användning i ett historiskt perspektiv.

Workshop varvat med mindre föredrag: Pigment: historik, egenskaper och användning i praktiken. Vi tillverkar olika typer av linoljefärg – invändiga och utvändiga – och får känna på hur det känns att måla med en linoljefärg med rekonstruerad linoljefernissa från 1700-talet. Fallstudier från skadeutredningar och åtgärdsprogram samt möjlighet att bolla frågeställningar om egna erfarenheter från restaureringsprojekt. Kursledare är Kerstin Lyckman, Färgarkeologen. Plats; Vinkelsalen, Slöjdseminariet, Nääs. Pris; 1200:-.

Mer

Tid

24 mars, 2019 10:00 - 17:00(GMT+00:00)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss