Timringskurs bålehus/skiftesverk

30majHela dagen01junTimringskurs bålehus/skiftesverkLinderöd

Evenemangsdetaljer

Under tre/fem dagar kommer du timra en stuga i skiftesverk enligt samma principer som använts av lokala timmermän i hundratals år. Deltagarna får medverka vid samtliga moment från fotträ till intimring av takbjälkar. Vi använder enbart traditionella handverktyg som yxa, stämjärn, hyvel, navare och såg. Under 3-dagars kursen kommer vi bygga några mindre stommar lämpliga till hönshus, förråd mm. Deltagarna har möjlighet att köpa med sig en av dessa stommar hem, och vi anpassar gärna husen efter köparens önskemål.

Vilka riktar sig kursen till?
Vi har inga krav på förkunskaper, varken av gamla hus eller arbete med handverktyg. Eftersom man under en stor del av tiden arbetar självständigt med specifika byggnadsdelar kan vi ta mot både dig som är nybörjare och dig med erfarenhet av liknande arbete.
Vad får du lära dig?
Kärnan i våra kurser är bearbetning och sammanfogning av timmer utan hjälp av elverktyg, spik eller skruv. Många som går våra kurser är först och främst intresserade av att lära sig det äldre hantverket med yxa och stämjärn och får som bonus kunskap  för att själv resa ett enkelt bålehus, men vi har också haft många deltagare som bor i gamla bålehus och vill lära sig mer om konstruktionen och renovering av dessa.

Klicka här för mer info och anmälan!

Mer

Tid

30 maj, 2019 - 1 juni, 2019 (Hela dagen)(GMT+00:00)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss